Portret

Soorten portretfotografie
De portretfotografie is te onderscheiden in een aantal verschillende soorten.
Hieronder een beschrijving van een aantal soorten portretfotografie.

Enkel- of dubbelportret
Bij een enkelportret-sessie kom ik bij je thuis, of jij komt naar mijn thuisstudio, waar ik een
aantal verschillende foto’s maak.’Head-shots’, ‘Torso-shots’ en ‘fullbody shots’.
Een dubbelportret werkt bijna hetzelfde. Maar de naam zegt het al, je gaat samen met een
ander volwassen persoon op de foto. Ideaal voor verliefde stelletjes of boezemvrienden.
Groepsportret
Een groepsportret wordt altijd in de studio of in een andere geschikte locatie
gemaakt. Een groep bestaat uit 3 tot maximaal 15 personen. Dat kan bijvoorbeeld een gezin, familie, afdeling of een sportteam zijn. Er worden een aantal verschillende foto’s gemaakt.
Ouder en kind portret
Een ouder & kind portret komt tot stand op elke gewenste locatie. Dat kan in mijn fotostudio, maar ook bij u thuis of op een favoriete speelplaats. Als het kind in kwestie zich maar op zijn/haar gemak voelt. Je kunt deze fotoshoot tegen meerprijs optioneel uitbreiden met één of meer extra kinderen.
Kinderportret
Een kinderportret komt tot stand op elke gewenste locatie. Dat kan in mijn fotostudio, maar ook bij u thuis of op de favoriete speelplaats van het kind. Als het kind in kwestie zich maar op zijn/haar gemak voelt. Je kunt deze shoot optioneel uitbreiden met één of enkele extra kinderen.
Staatsieportret
Een staatsieportret is een formeel portret van één enkel persoon. Deze portretten worden in de studio gemaakt. Hierbij wordt er meer aandacht besteed aan de retouchering dan bij een gewoon portret. Ik maak een paar ‘head-shots’, een paar ’torso-shots’ (hoofd plus schouders en een deel van de armen) en een paar ‘full-body shots’.